کارگاه ملی مجازی تاریخ تمدن ایران و اسلام با محوریت تاریخ دریانوردی در خلیج فارس به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان برگزار گردید.
کارگاه ملی مجازی تاریخ تمدن ایران و اسلام با محوریت تاریخ دریانوردی در خلیج فارس به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان هرمزگان؛ به منظور آشنایی نخبگان و مستعدان با شکل گیری تمدن ایران و اسلام و با هدف تقویت خودباوری و تحکیم هویت ملی، کارگاه آموزشی تاریخ تمدن ایران و اسلام با محوریت خلیج فارس به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان در روز یکشنبه 10 اسفندماه 99 با حضور مستعدین برتر کشور برگزار گردید.
گفتنی است مجموعه مطالعات ميداني و کتابخانهاي نشان ميدهد که ايرانيان از ديرباز به اين موضوع توجه داشتهاند و ثبت دريانوردي ايرانيان از جمله اتفاقات اخير حوزه ميراث معنوي است.برخي سابقه دريانوردي و تجارت دريايي خليج فارس را به دورههاي پيش از تاريخ مربوط ميدانند اما همگي بر اين موضوع اذهان دارند که در دوره ساساني و صدر اسلام، سيطره ايرانيان بر دريانوردي و تجارت دريايي خليج فارس انکار ناشدني است. اهميت مسير تجاري خليج فارس باعث شده بود که طي دورانهاي طولاني ايرانيان اهميت ويژهاي براي اين منطقه قائل باشند.
لذا در این کارگاه مطالبی در خصوص تاریخ تاریخ تمدن ایران و اسلام با محوریت تاریخ دریانوردی در خلیج فارس از جمله تاریخچه دریانوردی، دریانوردان نامدار ایرانی بعد از اسلام مانند شیخ شهاب الدین احمد بن ماجدالسعدی کنگی، سیدعلی رئیس، سلیمان مهری ، معرفی انواع کشتی ها و قایق ها، عصر نوزایی (نجوم و جغرافیا) و در نهایت بررسی و معرفی کتاب الفوائد فی الصول عدم البحر و القواعد توسط دکتر مرداسنگی پژوهشگر تاریخ و فرهنگ هرمزگان، مدیرمسئول فصلنامه نسیم بادگیر ارائه گردید.