کارگاه ملی مجازی اخلاق در پژوهش و مقاله نویسی به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان برگزار گردید.
کارگاه ملی مجازی اخلاق در پژوهش و مقاله نویسی به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان برگزار گردید.
کارگاۀ ملی مجازی اخلاق در پژوهش و مقاله نویسی با هدف ایجاد فرصت فعالیت برای صاحبان استعدادهای برتر و نخبگان در مناطق مختلف با ایجاد سازوکارهای حمایتی در زمینههای آموزشی، پژوهشی و مهارتی و نیز حمایت از توسعة فعالیت بنیادهای خیریة علمی، فرهنگی و اجتماعی و نظارت بر آنهابه همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان با حضور مستعدین برتر کشور برگزار گردید.
در ابتدا مدرس کارگاه به تشریح تعاریف، ذکر نمونههایی از بیاخلاقیهای علمی در طول تاریخ، معرفی سامانۀ ملی اخلاق در پژوهش پرداختند. در ادامه اصول در طراحی یک پژوهش را؛ اختیار(اخذ رضایت آگاهانه مبتنی بر این اصل)، سودمندی، عدم ضرر رسانی و عدالت و نیز مسئولیتهای یک پژوهشگر را صداقت و راستی، احترام و رفتار مؤدبانه، شکیبایی وصبوری، عملکرد حرفهای و حساسیت برشمردند و هرکدام را بطور مبسوط توضیح دادند.
وی حفظ اصالت دادهها، اصلاح خطای شناسایی شده به مجله، عدم ارائه بخشی از فعالیت و داده دیگران به نام خود و رعایت مالکیت معنوی اثر را از مباحث اخلاقی در گزارش یا انتشار نتایج پژوهش دانستند.
در پایان نکاتی در خصوص حفاضت در برابر تقلب، نحوۀ آگاهی از اعتبار مجلات ، جلوگیری از سرقت ادبی و چارچوب مقاله نویسی را یاداور شدند.
گفتنی است مدرس این کارگاه دکتر مسلم دلیری، عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان و از صاحبان استعدادبرتر بنیاد ملی نخبگان کشور میباشد.