بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1400/12/15 - 01:25
  • - تعداد بازدید: 129
  • - تعداد بازدیدکننده: 125
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هدیه و ارمغان مشترک آب و خشکی؛جنگل‌های مانگرو

طرح ایران گشت با عنوان بازدید ملی مجازی از شگفتی‌های جنگل های حرا به همت بنیاد نخبگان هرمزگان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان هرمزگان، طرح ایران گشت با عنوان بازدید ملی مجازی از شگفتی‌های جنگل‌های حرا با هدف آشنا ساختن اجتماع نخبگانی با جاذبه‌های طبیعی روز دوشنبه مورخ 9 اسفند ماه سال جاری ویژه دانش آموزان مقطع دوم متوسطه به همت بنیاد نخبگان هرمزگان برگزار گردید.
در ابتدا مستند شگفتی‌های جنگل حرا پخش گردید و سپس حبیب مسیحی تازیانی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان به ارائه جامع و کامل در خصوص اهمیت، ارزش‌ها و کارکردها، مشکلات و معضلات در رویشگاه‌ها، اقدامات و فعالیت‌های انجام شده و.... پرداختند.
مسیحی گفت؛ جنگل‌های مانگرو با سایر اکوسیستم‌های جنگلی تفاوت اساسی دارند این جنگل‌ها نه به خشکی تعلق دارند نه به دریا، بلکه هدیه و ارمغان مشترک آب و خشکی به شمار می‌روند، این جنگل‌ها که تالاب‌های جنگلی نیز محسوب می شوند، اکوسیستم‌هایی هستند با شرایط اکوتونی که در گذرگاه آب و خشکی سازگاری پیدا کرده اند
 این جنگل‌ها با قابلیت رشد در آب‌های شور، بنام درختزارهای ساحلی ، جنگل‌های جزر و مدی و جنگل‌های همیشه سبز ساحلی نیز توصیف شده‌اند . وی ادامه داد این جنگل‌ها در کانون توجه سه معاهده زیست محیطی جهان یعنی کنوانسیون تالاب‌ها، تنوع زیستی و میراث‌های جهانی قرار گرفته است.
شایان ذکر است اکوسیستم حرا زیستگاه بیش از 100 گونه پرنده، 182 گونه ماهی و بسیاری از گونه ها نظیر انواع دوکفه ای ها، مارهای دریایی، نرم تنان، شکم پایان، لاک پشتان دریایی، برخی از گونه های پستانداران دریایی نظیر دلفین گوژپشت، پورپویز و زیستگاه برخی از پستانداران خشک زی نظیر شغال ، خدنگ و انواع جوندگان می باشد.
استان هرمزگان با داشتن بیشترین مساحت جنگل‌های مانگرودر حدود 25000 هکتار با احتساب مساحت مناطق دست کاشت استان، در کل کشور رتبه اول را داراست وگونه های گیاهی مانگرو ها در استان هرمزگان شامل  گونه گیاهی حرا  و گونه گیاهی چندل می باشد.
جنگل‌های مانگرو استان از غرب به شرق از رویشگاه سایه خوش در حوزه شهرستان بندرلنگه آغاز و تا خورهای جگین و گابریک در شرق استان در حوزه شهرستان جاسک امتداد می یابد که بصورت لکه های پراکنده در سواحل استان با وسعت های مختلف دیده می شوند.
در این بازدید ملی مجازی  که در قالب ارائه مستند بود، دکترحبیب مسیحی تازیانی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان، دکتر عبدالرسول دریایی، مدیرکل شیلات استان، دکتر مهندس سید محمد نور موسوی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، پروفسور احسان کامرانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس حضور یافتند.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 157127
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت