در یک کارگاه آموزشی مطرح شد:
تله های زندگی یا طرحواره ها؛ عینکهایی هستند که ما از طریق آنها دنیای اطراف خود را مشاهده میکنیم.
وبینار تله های زندگی و تأثیر آن بر انتخاب شغل و همسر و دوست به همت بنیاد نخبگان هرمزگان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان هرمزگان: در راستای برگزاری برنامههای توانافزایی و مهارتآموزی و با هدف افزایش آگاهی و دانش مستعدان در جهت جلوگیری از آسیبهای اجتماعی، وبینار ملی تله های زندگی و تأثیر آن بر انتخاب شغل و همسر و دوست در تاریخ 15 دیماه 1401 برگزار شد.
در ابتدا محمد رضا فرشاد، تعاریفی از تله های زندگی را ارائه نمود و افزود تله های زندگی که به آن طرحواره نیز می گویند، عینک هایی هستند که ما از طریق آن ها دنیای اطراف خود را مشاهده می کنیم.این تله ها از کودکی در افراد شکل گرفته و تا بزرگسالی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه طرحواره ها در همه ما وجود دارند تاکید نمود عموم تصمیمات و انتخاب های افراد بر اساس طرحواره های سازگار و ناسازگارشان است و شدت و میزانش در افراد مختلف متفاوت می باشد و همین مسأله وجود برخی تله ها را در زندگی فرد پررنگ تر می کند.
ایشان علت طرحواره ها را تجربه های اولیه زندگی، آسیب های دوران کودکی، تأمین بیش از اندازۀ برخی از نیازهای افراد، تأثیر رفتار اطافیان و همسالان، دلبستگی ناایمن کودکان و هیجانات دوران کودکی دانست و تاکید نمود نقش والدین در شکل گیری این طرحواره ها بسیار پر رنگ است و نحوه فرزندپروری و برخورد مادر و پدر یا مراقبان تاثیر مستقیم دارد.
وی گفت طرحواره ها در انتخاب شغل، همسر آینده، دوست، قواعد زندگی و سبک های مقابله ای در زندگی تاثیر مستقیم دارند و درمان آن به دنبال شناسایی طرحوارههای ناکارآمدی است که فرد را به تفکر و عمل به روشهای مشکلساز و آسیبرسان به خود سوق میدهد که به طرحوارههایی که دارید بستگی دارد.
در پایان این مشاوره خانواده تلههای شخصیتی رها شدن یا بی ثباتی، بی اعتمادی یا سوءاستفاده، محرومیت عاطفی، نقص یا شرم، انزوای اجتماعی یا بیگانگی، وابستگی یا بی کفایتی، آسیب پذیری در برابر صدمه یا بیماری، شکست، اطاعت، از خود گذشتگی، تأیید طلبی یا تشخیص طلبی، منفی نگری یا بدبینی، کنترل بیش از حد یا بازداری عاطفی، استانداردهای سختگیرانه یا بیش از حد انتقادی بودن و تنبیه را مورد واکاوی قرار داد.
نظر دهید