بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/05/02 - 09:32
  • - تعداد بازدید: 400
  • - تعداد بازدیدکننده: 392
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هرمزگان قدمتی به پهنای تاریخ

بازدید ملی مجازی از موزه مردم شناسی خلیج فارس

به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان، بازدید ملی مجازی از بازدید از موزه مردم شناسی خلیج فارس روز یکشنبه 9 مردادماه 1401 با حضور مستعدین برتر و کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان هرمزگان، بازدید ملی مجازی از بازدید از موزه مردم شناسی خلیج فارس روز یکشنبه 9 مردادماه 1401 با حضور مستعدین برتر و کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان برگزار گردید.

در ابتدا مستند برکه‌های باران پخش گردید و در ادامه سپهر زارعی کارشناس ارشد اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بیان نمود قدمت باستان شناسی گویای تمدن چشمگیر این استان می باشد و اذعان نمود دوره تاریخی حد فاصل دوره هخامنشی تا پایان دوره ساسانی (سده ۷ قبل از میلاد تا سده ۷ میلادی) منطقه هرمزگان به عنوان یکی از پایگاه‌های مهم بازرگانی - اقتصادی و سیاسی - نظامی ایران مدنظر قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان نمود مدارک به دست آمده از بررسی‌های مناطق رودان، میناب، حاجی آباد مبین آن است که در طول دوره اشکانیان (۲۵۰ قبل از میلاد تا ۲۲۴ میلادی) حوزه فرهنگی هرمزگان یکی از مهم‌ترین مناطق استراتژیکی - اقتصادی و فرهنگی امپراطوری اشکانی (پارت) و ساسانی به شمارمی‌آمده‌است. در بخش دوره تاریخی اشیای سفالی، سنگی، فلزی به معرض نمایش گذاشته شده‌است که شامل ظروف سفالی، ریتون سفالی، زیور آلات از جنس سنگ‌های قیمتی، سر پیکان برنزی می‌شود که عموماً مربوط به دوره اشکانی و ساسانی است و از مناطق بشاگرد، میناب، رودان و حاجی آباد به دست آمده‌است.

این بازدید مجازی با پرسش و پاسخ مستعدین برتر از کارشناس محترم، پایان یافت.

 گفتنی است موزه مردم‌شناسی خلیج‌فارس یکی از بزرگترین موزه‌های مردم‌شناسی در جنوب ایران است که در شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد.

این موزه که زیرنظر اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان اداره می‌شود، در محوطه تاریخی برکه‌های باران ساخته شده و اسفندماه ۱۳۸۶ افتتاح شد.

موزه مردم‌شناسی خلیج‌فارس در ۳ طبقه با زیربنای ۲۵۰۰مترمربع ساخته شده که طبقه همکف دارای فضای عمومی، خدماتی، کتابخانه تخصصی و نمایشگاه‌ است.

طبقه دوم به بخش مردم‌شناسی تعلق دارد که شامل بخش بازار سنتی، آزادسازی قلعه هرمز، صید و صیادی است.

طبقه سوم نیز شامل بخش‌های باستان‌شناسی است که به غنای فرهنگی، تاریخی استان هرمزگان پرداخته شده‌است.

این موزه به دلیل قرار گرفتن در سایت تاریخی و ثبت شده برکه‌های باران، پتانسیل‌های ارزشمندی برای ایجاد یک پارک موزه‌ای فعال در بندرعباس به وجود آورده‌ است.

ساختمان موزه خلیج‌فارس نمونه‌ای ارزشمند از معماری جنوب ایران است و هماهنگی، صداقت، خلاقیت و توجه به ارزش‌های هنری، معماری و فرهنگی منطقه‌ای در موزه خلیج فارس متجلی شده‌است.

ساختمان این بنا برگرفته از معماری سنتی هرمزگان است. دیوارهای پشت‌بند، در و پنجره‌های چوبی و بادگیر (نورگیر مرکزی) از عناصر با ارزش معماری سنتی منطقه‌است.

طراحی این موزه توسط شهاب الدین ارفعی صورت پذیرفته است.

 

 

دانلود مستند برکه های باران

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,SlideShow
  • کد خبر : 160225
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید