قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:
ضرورت نفوذ نخبگان به بدنه اقتصاد دانش بنیان کشور/ دستگاههای دولتی باید به توان متخصصان داخلی اعتقاد داشته باشند
باقری مقدم، نیروی متخصص را موتور اصلی تحرک شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و با اشاره به برنامههای بنیاد ملی نخبگان برای تحقق شعار «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» گفت: اکنون برای تحقق اقتصاد دانشبنیان باید افراد نخبه و مستعد را درگیر بحث دانشبنیان کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان سالانه ۴ هزار نفر طیف وسیعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان در مقاطع مختلف را مورد پشتیبانی قرار می دهد. در بخش دانشجویی بیشتر حمایت هایمان مربوط به حوزه های توانمندسازی و کسب مهارت های مدیریتی است تا آنها بتوانند نقش آفرینی بیشتری داشته باشند. جنس حمایتمان از دانشجویان فارغ التحصیل و نخبگانی که قصد ادامه کار در دانشگاه یا مجموعه های دانش بنیان و صنایع بزرگ صنعتی را دارند بیشتر اثربخشی شان در سطح جامعه است.
وی افزود: اکنون آیین نامه ای تحت عنوان حمایت از ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان ویژه نخبگان و مستعدان داریم که این افراد می توانند با مراجعه به سایت بنیاد ملی نخبگان به آدرس bmn.ir جزئیات این آیین نامه را مشاهده کنند؛ علاوه بر آن آیین نامه های متعدد دیگری نیز در سایت وجود دارد که نخبگان و مستعدان می توانند از جزئیات بیشتر آن مطلع شوند.
وی نیروی متخصص را موتور اصلی تحرک شرکت های دانش بنیان عنوان کرد و با اشاره به برنامه های بنیاد ملی نخبگان برای تحقق شعار «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» گفت: اکنون برای تحقق اقتصاد دانش بنیان باید افراد نخبه و مستعد را درگیر بحث دانش بنیان کنیم. این افراد باید در چند شاخه به این مبحث ورود پیدا کنند. نخست اینکه باید تعداد این افراد در شرکت های دانش بنیان افزایش پیدا کند به همین منظور در نظر داریم تا نخبگان و مستعدان را به سمت شرکت های دانش بنیان گسیل دهیم تا آنها در این شرکت ها فعالیت یابند.
وی افزود: همچنین مستعدان و نخبگان نیز باید خودشان بتوانند کسب و کارهای دانش بنیان ایجاد کنند از اینرو در نظر داریم امسال با اعمال حمایت هایی باعث شویم تا آنها شرکت های دانش بنیان دایر کنند. از سوی دیگر این افراد باید به دستگاه های اجرایی کشور نیز ورود پیدا کنند به همین منظور مصوبه ای تصویب کرده ایم و هم اکنون در حال تهیه شیوه نامه ای برای جذب و نگهداشت نیروهای نخبه و مستعد به دستگاه های اجرایی هستیم. قطعا ورود نخبگان به دستگاه های اجرایی می تواند کیفیت تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های حوزه اقتصاد دانش بنیان را بهبود بخشد.
باقری مقدم خاطرنشان کرد: شرکت های بزرگ صنعتی نقش بسیار مهمی در اقتصاد دانش بنیان ایفا می کنند به همین دلیل امسال در نظر داریم تا نیروهای انسانی مستعد و نخبه را نیز وارد این شرکت ها کنیم. همچنین در نظر داریم امسال نخبگان ایرانی خارج از کشور را جذب کنیم.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: طبیعتا برای تحقق این برنامه ها نیاز به یک سری پشتیبانی های مالی و راهکارهای قانونی داریم که اکنون در حال تدارک آن هستیم. همچنین به این فکر هستیم با استفاده از رسانه و کارهای فرهنگی، زمینه تحقق ورود و نفوذ نخبگان و مستعدان را به بدنه اقتصاد دانش بنیان کشور فراهم کنیم.
وی ادامه داد: اکنون بنیاد ملی نخبگان طرف تقاضای نخبگان و مستعدان نیست. طرف تقاضا و بازار اصلی این افراد دستگاه ها و وزارتخانه های مختلف هستند بنابراین توقع اصلی ما این است که دستگاه های اجرایی واقعا به توان متخصصان داخلی اعتقاد پیدا کنند و آنها را بپذیرند و عزم شان را بر جذب نیروهای نخبه و مستعد بگذارند.
وی تصریح کرد: اگر مدیران دستگاه های دولتی نگاه مهربان تری به فرزندان خودشان، به نخبه های کشور داشته باشند، انشاالله ما در سال 1401 می توانیم تعداد قابل توجهی از این نخبگان را در قالب شرکت های دانش بنیان یا جذب دستگاه های اجرایی بکار بگیریم. قطعا بکار گیری و جذب این افراد در هر سازمانی باعث تحول و ارتقای آن سازمان خواهد شد.
نظر دهید