بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/12/25 - 19:20
  • - تعداد بازدید: 241
  • - تعداد بازدیدکننده: 239
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سند تحول دولت/

صنایع فرهنگی و خلاق تقویت می‌شود

در نخستین ویرایش سند تحول دولت مردمی، ضمن توجه ویژه‌ به صنایع فرهنگی و خلاق، برای رسیدن به وضعیت مطلوب آن، 8 چالش احصاء شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌ رسانی بنیاد ملی نخبگان،     صنایع فرهنگی  به عنوان خوراک فرهنگی و معنوی انسان‌ ها، نقش بسیار مهمی در غنی‌ سازی حیات درونی و پالایش روح مردم دارند و به دلیل همین کاربرد، در جوامع مختلف، با حساسیت‌ های بسیاری از سوی دولتمردان دنبال می‌ شوند.

پرویز کرمی  مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه آنچه در سند تحول دولت سیزدهم به‌ عنوان نشانگرهای وضعیت مطلوب ذکر شده است، گفت: افزایش سهم صنایع فرهنگی مروج سبک زندگی اسلامی – ایرانی از  تولید ناخالص داخلی، افزایش اشتغال در این صنایع و افزایش صادرات محصولات خلاق این حوزه است، افزود: همچنین از دیگر نشانه‌ های وضعیت مطلوب میتوان به افزایش ساخت و فروش و صادرات ایران‌ ساخت در ۶ حوزه فیلم‌ های سینمایی ملی، صنعت پویانمایی داخلی، موسیقی ملی، بازی‌ های دیجیتال ملی، انواع پوشاک داخلی و انواع نوشت‌ افزار داخلی اشاره کرد. گسترش تولید و فروش اسباب‌ بازی ایران‌ ساخت و افزایش صادرات صنایع دستی، از دیگر شاخصه‌ های رسیدن به وضعیت مطلوب است.

کرمی به ۳ راهبرد پرداخته‌ شده در سند ملی به‌ عنوان « چرخش‌ های تحول‌ آفرین» اشاره کرد و گفت: این ۳ راهبرد شامل « از تمرکز صرف بر مصرف داخلی به رویکرد صادراتی ایران‌ ساخت در صنایع فرهنگی» ، « از نگاه صرف خدماتی و هزینه‌ ای به حوزه فرهنگ به نگاه اقتصاد فرهنگ» و « از رویکرد پروژه‌ ای در تولید محصولات فرهنگی و خلاق به رویکرد ارزش‌ آفرینی زنجیره‌ ای و یکپارچه شخصیت‌ ساز و الگوساز» می‌ شود.

محیط کسب‌ وکار نامناسب

رییس ستاد اجرایی‌ سازی سند ملی فناوری‌های نرم، نخستین چالش حوزه صنایع فرهنگی را « محیط کسب‌ وکار نامناسب این صنایع» عنوان کرد و گفت: برای رفع این چالش، راهبردهایی چون « توسعه نظام‌ های پشتیبان تصمیم در حوزه صنایع فرهنگی» ، « اصلاح سازوکارهای تنظیم‌ گری این حوزه» ، « حمایت از تولید محصولات یکپارچه در زنجیره صنایع فرهنگی» و « تسهیل دسترسی به منابع مالی پشتیبان تولید صنایع فرهنگی» اندیشیده شده است.

صنایع دستی

سخنگوی بنیاد ملی نخبگان در بیان چالش دوم، به « نبود نمانام‌ های ملی و جهانی صنایع دستی و کاربردی نبودن این صنایع، متناسب با تحولات سبک زندگی» ، اشاره کرد و افزود: عامل پدیدآمدن این چالش، « ناکارآمدی بازار صنایع دستی» عنوان شده و برای رفع آن، راهبرد « توسعه زیرساخت‌ های اقتصادی و حقوقی بازار صنایع دستی» پیشنهاد شده است.

سینما

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، چالش سوم را به « ضعف کمی وکیفی فیلم‌ های سینمایی ملی» مربوط دانست و اذعان کرد: این چالش در نتیجه « ضعف زیرساخت‌ های سخت‌ افزاری و نرم‌ افزاری تولید محصولات حرفه‌ ای» عنوان شده و راهبرد رفع آن نیز « حمایت از توسعه سرمایه‌ گذاری در بازار سینما» لحاظ شده است که این مهم در سند مرتبط با ستاد فناوری‌ های نرم معاونت علی و فناوری نیز تاکید شده است.

پویانمایی و بازی‌ های دیجیتال

دبیر ستاد فناوری‌ های نرم و توسعه صنایع خلاق  معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  در تشریح چالش چهارم، به « ضعف رقابت‌ پذیری صنعت پویانمایی و بازی‌ های دیجیتال» پرداخت و با اعلام اینکه این چالش، ۳ عامل آسیب‌ شناسانه را به خود می‌ بیند، گفت: عامل نخست پیدایی این وضعیت، « ضعف زیرساخت‌ های اختصاصی صنعت پویانمایی و بازی‌ های دیجیتال» است که برای رفع این ساختار، راهبرد « حمایت حقوقی و زیرساختی از فعالان صنعت پویانمایی و بازی‌ های دیجیتال» اندیشیده شده است.

رئیس ستاد اجرایی‌ سازی ﺳﻨﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻠﻰ ﻓﻨﺎورى‌ ﻫﺎى خلاق، فرهنگی و ﻧﺮم، عامل دوم به وجود آمدن این ضعف را « فقدان شرکت‌ های بزرگ تولیدکننده محصولات رقابت‌ پذیر» ذکر کرد و گفت: برای مرتفع شدن این مانع، راهبرد « حمایت از رشد مجموعه‌ های تولیدکننده پویانمایی و بازی دیجیتال» پیشنهاد داده شده است.

کرمی، عامل سوم را به « عدم بهره‌ برداری از بازی‌ های دیجیتال در سایر حوزه‌ های کاربردی و فناورانه» مربوط دانست و اعلام کرد: برای رفع این معضل، « حمایت از کاربردپذیری بازی‌ های دیجیتال» ضروری به نظر می‌ رسد.

کتاب

دبیر ستاد توسعه فناوری‌ های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی، چالش پنجم را « نابسامانی نظام تولید، توزیع و ترویج کتاب» عنوان کرد و افزود: نتیجه ایجاد این وضعیت نابسامان، « ضعف صنعت نشر» است و راه نجات از این وضعیت، « توسعه فناوری‌ های نوین ترویج کتاب» خواهد بود.

موسیقی

کرمی، چالش ششم را به « بلاتکلیفی موسیقی» که طی سالیان اخیر، با واکنش‌ های گسترده‌ ای مواجه بوده است، مرتبط دانست و گفت: « نبود راهبرد مشخص در حوزه موسیقی» ، اصلی‌ ترین عامل ایجاد این بلاتکلیفی عنوان شده و راهبرد آن نیز « تقویت موسیقی‌ های ملی و محلی بسط‌ دهنده ارزش‌ های اسلامی و ایرانی» است.

اسباب‌ بازی و نوشت‌ افزار

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، « ناکارآمدی بازار اسباب‌ بازی‌ های سالم و نوشت‌ افزار ایرانی» را چالش هفتم عنوان کرد و گفت: عامل ایجاد این ناکارآمدی، « ضعف در نامورسازی اسباب‌ بازی و نوشت‌ افزار ایرانی» شناخته شده و راهبرد رفع آن، « حمایت از شکل‌ گیری برندهای معتبر و خوش‌ نام در صنعت اسباب‌ بازی و نوشت‌ افزار ایرانی» است.

پوشاک

رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌ رسانی، چالش پایانی صنایع فرهنگی را مربوط به « ناکارآمدی بازار صنعت پوشاک» دانست و اعلام کرد: در سند تحول دولت مردمی، عامل پیدایش این ناکارآمدی، « رویکرد سنتی حاکم بر بازار تولید پوشاک» ذکر شده و راهبرد خروج از این وضعیت، « ارتقای فناورانه و تقویت زنجیره ارزش صنعت پوشاک» اندیشیده شده است. همان گونه که مطلعید، در ایران مصرف صنایع فرهنگی به ویژه در صنعت بازی، در حال افزایش سریع است که باید از شکل مصرف کننده صرف، به حوزه تولید نیز ورود خوبی داشته باشیم.

در این سند تلاش شده تا با ارائه راهبردهایی اجرایی و متناسب با جامعه فرهنگی کشور، به دستاوردهایی جدی در زمینه احقاق این راهبردها و بیرون آمدن شاخص‌ های صنایع فرهنگی از برخی ناکارآمدی‌ ها و ضعف‌ هایی که به‌ عنوان چالش به آنها پرداخته شد، دست یافته شود تا این صنایع کاربردی و مهم را به جایگاه حقیقی خود برساند و برای این منظور همکاری‌ هایی را با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرده‌ ایم و کارگروه‌ هایی نیز در حال شکل گیری است.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 157192
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت