اردوی جهادی/
سعادت و شقاوت انسان در گرو انتخاب دوست/ رفع مشکلات جامعه و نزول برکات
کارگاه آموزشی نقش دوست خوب در پیشرفت علمی و اخلاقی برگزار شد.
به گزارش بنیاد نخبگان هرمزگان؛ در راستای برنامههای تربیتی و فرهنگی مصوب سند راهبردی کشور در امور نخبگان و به منظور زمینهسازی برای افزایش اثرگذاری مستعدان برتر در جامعه بومی، اردوی جهادی آموزشی با عنوان نقش دوست خوب در پیشرفت علمی و اخلاقی در تاریخ 16 آذرماه 1401به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان برگزار شد.
در ابتدا حمیدرضا فاضلی گفت: از آیات قرآن و نیز تحقیقات دانشمندان علوم اجتماعی و روانشناسی این معنا به دست آمده که دوستی در میان افراد انسانی با توجه به نوعی سنخیت، ایجاد میشود و ادامه مییابد. به سخن دیگر در ایجاد دوستی و بقای آن، نوعی سنخیت میان دو فرد انسانی است که آنان را به هم پیوند میدهد و دوستی پایدار در میان آنها ایجاد میکند.
به صراحت خداوند در آیه 25 سوره فصلت از این سنخیت و تناسب میان دوستان سخن به میان آورده است.
وی ادامه داد از نظر قرآن و روایات، دوستی در میان امت اسلام میبایست گسترده باشد و افراد خود را برادر و دوست یکدیگر دانسته و در خدمت یکدیگر همانند دو دست باشند و به تقوا و پرهیز از کارهای ناروا در حق هم پیشی بگیرند. اگر چنین حالتی در جامعه اسلامی تحقق یابد، برکات آسمان و زمین به سوی مسلمانان نازل میشود و مشکلات جامعه کاهش می یابد.
بیان ویژگی های دوست خوب از منظر قرآن، عوامل استحکام دوستی در قرآن و روایات ونقش دوستی والدین با فرزندانشان در تسهیل گری امر تربیت از موارد مطرح شده در این برنامه بود.
برگزار کننده این برنامه حمیدرضا فاضلی، دانشجوی دکتری تخصصی رشته الهیات، برگزیدۀ طرح شهید وزوایی،حافظ قرآن و نهجه البلاغه ،مؤلف 14 کتاب و نویسنده 24 مقاله علمی و پژوهشی بود.
نظر دهید