بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/10/14 - 09:06
  • - تعداد بازدید: 167
  • - تعداد بازدیدکننده: 162
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اردوی جهادی/

رزق، عطا، بخشش نافع، پی در پی و همیشگی خداوند به تمام مخلوقات است / خداوند کسی است که شما را آفرید و سپس روزیتان داد

کارگاه آموزشی عوامل افزایش و کاهش رزق در اسلام برگزار شد.

به گزارش بنیاد نخبگان هرمزگان؛ در راستای برنامه‌‌های تربیتی و فرهنگی مصوب سند راهبردی کشور در امور نخبگان و به منظور زمینه‌‌سازی برای افزایش اثرگذاری مستعدان برتر در جامعه بومی، اردوی جهادی آموزشی با عنوان کارگاه آموزشی عوامل افزایش و کاهش رزق در اسلام  در 18 آذرماه 1401به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان برگزار شد.

در ابتدا حمیدرضا فاضلی گفت: رزق یکی از ضروریات و جزء لاینفک زندگی می باشد و اهمیتی که دین اسلام برآن قائل شده است و در دل آیات و روایات از راههای گوناگون به آن پرداخته است، مارا متوجه این نعمت بزرگ الهی می کند تا آنجا که پس از بیان آفرینش پدیده های عالم موضوع رزق مطرح گردیده است، وی خاطرنشان کرد خدای متعال در آیه 40 سوره مبارکه روم می فرماید: ( الله الّذی خلقکم ثمّ رزقکم)؛ خداوند کسی است که شما را آفرید و سپس روزیتان داد، از این آیه برداشت می شود که به همان اندازه آفرینش جهان اهمیت دارد موضوع رزق نیز مهم است.

وی ادامه داد رزق، عطا، بخشش نافع، پی در پی و همیشگی خداوند به تمام مخلوقات است و تاکید نمود رزق در قرآن کریم در نمود دنیوی اش، مال حلالی است که مطابق با اقتضای فطرت مرزوق و نیاز او برای تداوم حیات از جانب خداوند متعال عطاء می شود و در نمود اخرویش به عنوان اجر در برابر ایمان و عمل صالح افراد به ایشان عطاء خواهد شد. براساس دلالت صریح آیات، اعطای رزق منحصر به خداوند است و انتساب آن به غیر او در اعتبار ثانویه قرار دارد.

وی عوامل افزایش رزق در قرآن کریم را شکر و سپاسگذاری، استغفار، صدقه، انفاق، عبادت و دعا، تقوا، توکل، میزان تلاش انسان، ازدواج، نیکی به پدر و مادر و همسر، قرض دادن و... و عوامل کاهش رزق را گناه، کفر و ناسپاسی، اسراف، ربا، روابط نامشروع، دروغگویی و... برشمرد و در پایان بسط مفهوم رزق به رزق مادی و معنوی و بیان نمونه هایی از رزق معنوی را نیز مورد واکاوی قرارداد.

برگزار کننده این برنامه حمیدرضا فاضلی، دانشجوی دکتری تخصصی رشته الهیات، برگزیدۀ طرح شهید وزوایی،حافظ قرآن و نهجه البلاغه ،مؤلف 14 کتاب و نویسنده 24 مقاله علمی و پژوهشی بود.

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 162902
کلمات کلیدی
بنیاد هرمزگان
خبرنگار

بنیاد هرمزگان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید