بنیاد نخبگان استان هرمزگان
بازدید ملی مجازی از بندر لافت برگزار شد.
بازدید ملی مجازی از بندر لافت تحت عنوان بنی کاوان با حضورجمعی از نخبگان و دانش آموزان روز چهارشنبه ۱۷ اسفندماه۱۴۰۰ برگزار گردید.
به گزارش بنیاد نخبگان استان هرمزگان؛ در ادامۀ برنامه های نخبگانی و با هدف آشنا ساختن اجتماع نخبگانی با جاذبه های طبیعی، فرهنگی و اجتماعی کشور به منظور ارتقای خودآگاهی ملّی و حس دلبستگی به میهن و همچنین افزایش آگاهی از خدمات متقابل اسلام و ایران با تأکید بر جایگاه بی بدیل اسلام در شکل دهی به هویت ایرانی و ارتقای تمدن ایرانی بازدید ملی مجازی از بندر لافت تحت عنوان بنی کاوان با حضورجمعی از نخبگان و دانش آموزان روز چهارشنبه ۱۷ اسفندماه۱۴۰۰ برگزار شد.
در ابتدا این برنامه، رامین آذرمهر؛ محقق و پژوهشگر هرمزگانی به ارائه جامع در خصوص این بندر پرداخت.
در ادامه مستند بندر کنگ که شامل معرفی؛ تاریخچه تمدن این بندر، افتخارات، مشاهیر و سرآمدان، فرهنگ و آداب و رسوم، آثار تاریخی و… بود پخش گردید.
گفتنی است بندر لافت در گذشته به مدت طولانی مرکزیت جزیره قشم بوده و ایامی هم نام تمام جزیره لافت بوده. مردان لافت از گذشته تا روزگاران نه چندان دور با لنج های بادبانی اقیانوس پیمایی و با کشورهای آفریقایی و کشور هند تجارت می کردند.
چهره طبیعی روستای لافت در میان درختان سبز گرمسیری و نخلستان های بلند، همراه با زیبایی خیره کننده دریا و جنگل شناور حرا برای هر تازه واردی جذاب و قابل توجه است.
سبک معماری خانه های روستا نیز بسیار جالب و دیدنی است بارزترین خصیصه معماری این روستا، بادگیرهای فراوان آن در اندازه های مختلف است.
سیمای عمومی شهر در بافت قدیم و جدید مقاومت است. در بافت قدیم، سیمای عمومی لافت، منظره ای اخرایی رنگ با بافتی فشرده و کوچه های کم عرض دارد که عناصر شاخص عمودی – بادگیرها – در آن جلب توجه می کنند. در این بافت مساجد سفید رنگ که بیشتر آن مناره دارند، خودنمایی می کنند. اما در این بافت جدید، همان سیمای رایج شهری دیده می شود.
شغل عمده مردم بندر لنج سازی، لنج داری و صیادی است.
این روستا علاوه بر زیبایی های تحسین برانگیز طبیعی خود، آثار ارزشمند تاریخ را نیز در خود جای داده است که اهم آن ها عبارت اند از: قلعه نادری، چاه های تلا، دو آب انبار (برکه)، گنبدی مدور، گورستان تاریخی که سنگ نبشته های مربوط به هزار سال پیش در آن مشهود است زیارتگاه های سید حسن منصور و شیخ اندرآبی در این روستا واقع می باشند.